Doe de scan en krijg antwoord op de vraag:
Hoeveel winst laat jij als MKB ondernemer liggen?
Ontvang direct resultaat:
Inzicht: hoeveel winst laat jouw onderneming onnodig wegvloeien?
Handvatten: naar welke bedrijfsonderdelen dient gekeken te worden?
Advies: met deze concrete vervolgstappen zet jij groei (weer) op de agenda
Start de scan
toets ENTER
Jouw score: {{var_score}}

Jouw geschatte winstlekkage bedraagt tot 50% van de brutomarge. Welke effecten heeft dit (mogelijk) voor jouw onderneming? Wanneer je jouw omzet en bruto marge in procenten kunt benoemen, kun je met een simpele berekening ontdekken hoeveel winst er onnodig bij jouw organisatie weglekt.

Voorbeeld: je hebt een omzet van € 1.000.000, een bruto marge van 30% en een geschatte winstlekkage van 50%. Je ideale winst bedraagt in dit geval € 300.000. Echter, rekening houdend met een winstlekkage van 50% gaat er € 150.000 verloren aan winstlekkage.

Conclusie: je laat momenteel onnodig veel winst liggen. Dit staat de groei van jouw onderneming in de weg. Jouw voornaamste doelstelling is jouw bedrijf soepel te laten functioneren zodat cashflow en winstgevendheid hersteld worden, voordat je de focus weer op toekomstige planning kunt richten. Zorg eerst dat de basis goed is voordat je aan de groei van de onderneming gaat werken. (Let op, je winstlekkage is slechts een indicatie die in de praktijk kan afwijken van de werkelijkheid.)

Kijk wat jij nu kunt doen om groei (weer) op de agenda te krijgen.
Jouw score: {{var_score}}

Jouw geschatte winstlekkage bedraagt tot 40% van de brutomarge. Welke effecten heeft dit (mogelijk) voor jouw onderneming? Wanneer je jouw omzet en bruto marge in procenten kunt benoemen, kun je met een simpele berekening ontdekken hoeveel winst er onnodig bij jouw organisatie weglekt.

Voorbeeld: Je hebt een omzet van € 1.000.000, een bruto marge van 30% en een geschatte winstlekkage van 40%. Je brutomarge bedraagt in dit geval € 300.000. Rekening houdend met je winstlekkage van 40% van de brutomarge gaat er dus ongeveer € 120.000 verloren aan winstlekkage.

Conclusie: Je laat momenteel onnodig veel winst liggen. Dit staat de groei van jouw onderneming in de weg. Jouw voornaamste doelstelling is jouw bedrijf soepel te laten functioneren zodat cashflow en winstgevendheid hersteld worden, voordat je de focus weer op toekomstige planning kunt richten. Zorg eerst dat de basis goed is voordat je aan de groei van de onderneming gaat werken. (Let op, je winstlekkage is slechts een indicatie die in de praktijk kan afwijken van de werkelijkheid.)

Kijk wat jij nu kunt doen om groei (weer) op de agenda te krijgen.
Jouw score: {{var_score}}

Jouw geschatte winstlekkage bedraagt tot 30% van de brutomarge. Welke effecten heeft dit (mogelijk) voor jouw onderneming?

Wanneer je jouw omzet en bruto marge in procenten kunt benoemen, kun je met een simpele berekening ontdekken hoeveel winst er onnodig bij jouw organisatie weglekt. 

Voorbeeld: Je hebt een omzet van € 1.000.000, een bruto marge van 30% en een geschatte winstlekkage van 30%. Je brutomarge bedraagt in dit geval € 300.000. Rekening houdend met je winstlekkage van 30% van de brutomarge gaat er dus ongeveer € 90.000 verloren aan winstlekkage.

Conclusie: je laat winst liggen, maar je bent al op de goede weg. De winstlekkage staat de groei van jouw onderneming in de weg. Jouw voornaamste doelstelling is jouw bedrijf soepel te laten functioneren zodat cashflow en winstgevendheid hersteld worden, voordat je de focus weer op toekomstige planning kunt richten. Zorg eerst dat de basis goed is voordat je aan de groei van de onderneming gaat werken. (Let op, je winstlekkage is slechts een indicatie die in de praktijk kan afwijken van de werkelijkheid.)

Kijk wat jij nu kunt doen om groei (weer) op de agenda te krijgen.
Jouw score: {{var_score}}

Jouw geschatte winstlekkage bedraagt tot 20% van de brutomarge. Welke effecten heeft dit (mogelijk) voor jouw onderneming? Wanneer je jouw omzet en bruto marge in procenten kunt benoemen, kun je met een simpele berekening ontdekken hoeveel winst er onnodig bij jouw organisatie weglekt. 

Voorbeeld: Je hebt een omzet van € 1.000.000, een bruto marge van 30% en een geschatte winstlekkage van 20%. Je brutomarge bedraagt in dit geval € 300.000. Rekening houdend met je winstlekkage van 20% van de brutomarge gaat er dus ongeveer € 60.000 verloren aan winstlekkage.

Conclusie: je laat winst liggen, maar je bent al op de goede weg. De winstlekkage staat de groei van jouw onderneming in de weg. Jouw voornaamste doelstelling is jouw bedrijf soepel te laten functioneren zodat cashflow en winstgevendheid hersteld worden, voordat je de focus weer op toekomstige planning kunt richten. Zorg eerst dat de basis goed is voordat je aan de groei van de onderneming gaat werken. (Let op, je winstlekkage is slechts een indicatie die in de praktijk kan afwijken van de werkelijkheid.)

Kijk wat jij nu kunt doen om groei (weer) op de agenda te krijgen.
Jouw score: {{var_score}}

Jouw geschatte winstlekkage bedraagt tot 10% van de bruto marge. Welke effecten heeft dit (mogelijk) voor jouw onderneming? Wanneer je jouw omzet en bruto marge in procenten kunt benoemen, kun je met een simpele berekening ontdekken hoeveel winst er onnodig bij jouw organisatie weglekt. 

Voorbeeld: Je hebt een omzet van € 1.000.000, een bruto marge van 30% en een geschatte winstlekkage van 10%. Je brutomarge bedraagt in dit geval € 300.000. Rekening houdend met je winstlekkage van 10% van de brutomarge gaat er dus ongeveer € 30.000 verloren aan winstlekkage.

Conclusie: je bent al op de goede weg. Een aantal bedrijfsonderdelen verdient aandacht voordat je een continue groei van de onderneming kunt waarborgen. (Let op, je winstlekkage is slechts een indicatie die in de praktijk kan afwijken van de werkelijkheid.)

Kijk wat jij nu kunt doen om groei op de agenda te krijgen.
Jouw score: {{var_score}}

Jouw geschatte winstlekkage bedraagt minder dan 10% van de bruto marge. Welke effecten heeft dit (mogelijk) voor jouw onderneming?  

Conclusie: je bent al op de goede weg. Een aantal bedrijfsonderdelen verdient aandacht voordat je een continue groei van de onderneming kunt waarborgen. (Let op, je winstlekkage is slechts een indicatie die in de praktijk kan afwijken van de werkelijkheid.)