Doe de scan en krijg antwoord op de vraag:
Hoeveel winst laat jij als MKB ondernemer liggen?
Ontvang direct resultaat:
Inzicht: hoeveel winst laat jouw onderneming onnodig wegvloeien?
Handvatten: naar welke bedrijfsonderdelen dient gekeken te worden?
Advies: met deze concrete vervolgstappen zet jij groei (weer) op de agenda
Start de scan
 
Wat is de naam van jouw bedrijf? *

 
Aan de hand van 10 stellingen wordt bepaald hoeveel winst je onnodig laat liggen. Beantwoord per bedrijfsonderdeel hoeveel ruimte er volgens jou nog ligt voor verbetering. Probeer zo eerlijk mogelijk antwoord te geven op de stelling.

 
Stelling 1.

Ik meet én weet de exacte marge op iedere verkooptransactie. *

Ik kan, tot op de euro nauwkeurig zien hoeveel procent van de omzet overblijft als winst voor {{answer_18977670}} en kan hierop bijsturen.
 
Stelling 2.

Ik geef nooit korting zonder een tastbaar voordeel terug te krijgen. *

Denk aan: omzet, een strakke betalingsregeling, uitzicht op een grotere order van deze klant in de toekomst
 
Stelling 3.

Ik weet exact welke producten/diensten de beste marge opleveren voor {{answer_18977670}}. Ik heb een duidelijk omschreven plan om meer van deze hoge marge producten/diensten te verkopen. *

Weet jij welke producten/diensten jou onderaan de streep het meeste opleveren en waarom?
 
Stelling 4.

Wij meten en analyseren het rendement op alle marketing uitgaven en continueren alleen marketing uitgaven met voldoende rendement. *

 
Stelling 5.

Ik heb de motivatie mijn personeel te inspireren én te leiden zodat wij meer bereiken dan zij zelf voor mogelijk hadden gehouden. *

Neem je manier van leidinggeven eens onder de loep: spoor jij jouw personeel aan om het beste uit zichzelf en elkaar te halen?
 
Stelling 6.

Wij houden regelmatig teamoverleg en één-op-één gesprekken om resultaten te bespreken zodat mijn team verantwoordelijkheid kan nemen voor hun werkzaamheden. *

Wanneer is het laatste teamoverleg geweest? Wanneer heeft het laatste één-op-één gesprek plaatsgevonden?
 
Stelling 7.

Mijn team beschikt over heldere procedures en richtlijnen die benodigd zijn voor optimale productiviteit. *

Hoe is het binnen {{answer_18977670}} gesteld met stilstand en verspilling van werkuren? Worden uren geschreven? Zo ja, stuur je bij op basis van nacalculatie?
 
Stelling 8.

{{answer_18977670}} produceert een tijdige en accurate Verlies- & Winstrekening en een Balans. Wij hebben een winstdoelstelling die we elke maand proberen te behalen. *

Kijk jij verder dan wat je bankrekening jou vertelt?
 
Stelling 9.

Ik meet, controleer en volg de conversie resultaten van vraag-creatie tot gerealiseerde verkoop. *

Creëer je enige vorm van inzicht in de dealfasen waarin (potentiële) klanten zich bevinden (van vraag tot aan de daadwerkelijke verkoop)? Je legt ergens de dealfasen vast (bijvoorbeeld in een Excel document of een CRM systeem).
 
Stelling 10.

Ik weet wie mijn beste klanten zijn en hoe de winstgevendheid van deze klanten is. *

Denk aan de 80/20 regel: vaak leveren 20% van je klanten 80% van je winst op. Je beste klanten zijn vaak niet de grootste...
 
Je hebt de scan voltooid. Vul de laatste gegevens aan om direct naar jouw resultaat te gaan.

 
Voornaam *

 
Achternaam *

 
Telefoonnummer (optioneel)

Jouw score: {{var_score}}

Jouw geschatte winstlekkage bedraagt tot 50% van de brutomarge. Welke effecten heeft dit (mogelijk) voor jouw onderneming? Wanneer je jouw omzet en bruto marge in procenten kunt benoemen, kun je met een simpele berekening ontdekken hoeveel winst er onnodig bij jouw organisatie weglekt.

Voorbeeld: je hebt een omzet van € 1.000.000, een bruto marge van 30% en een geschatte winstlekkage van 50%. Je ideale winst bedraagt in dit geval € 300.000. Echter, rekening houdend met een winstlekkage van 50% gaat er € 150.000 verloren aan winstlekkage.

Conclusie: je laat momenteel onnodig veel winst liggen. Dit staat de groei van jouw onderneming in de weg. Jouw voornaamste doelstelling is jouw bedrijf soepel te laten functioneren zodat cashflow en winstgevendheid hersteld worden, voordat je de focus weer op toekomstige planning kunt richten. Zorg eerst dat de basis goed is voordat je aan de groei van de onderneming gaat werken. (Let op, je winstlekkage is slechts een indicatie die in de praktijk kan afwijken van de werkelijkheid.)

Kijk wat jij nu kunt doen om groei (weer) op de agenda te krijgen.
Ga direct naar de tips
Powered by Typeform
Jouw score: {{var_score}}

Jouw geschatte winstlekkage bedraagt tot 40% van de brutomarge. Welke effecten heeft dit (mogelijk) voor jouw onderneming? Wanneer je jouw omzet en bruto marge in procenten kunt benoemen, kun je met een simpele berekening ontdekken hoeveel winst er onnodig bij jouw organisatie weglekt.

Voorbeeld: Je hebt een omzet van € 1.000.000, een bruto marge van 30% en een geschatte winstlekkage van 40%. Je brutomarge bedraagt in dit geval € 300.000. Rekening houdend met je winstlekkage van 40% van de brutomarge gaat er dus ongeveer € 120.000 verloren aan winstlekkage.

Conclusie: Je laat momenteel onnodig veel winst liggen. Dit staat de groei van jouw onderneming in de weg. Jouw voornaamste doelstelling is jouw bedrijf soepel te laten functioneren zodat cashflow en winstgevendheid hersteld worden, voordat je de focus weer op toekomstige planning kunt richten. Zorg eerst dat de basis goed is voordat je aan de groei van de onderneming gaat werken. (Let op, je winstlekkage is slechts een indicatie die in de praktijk kan afwijken van de werkelijkheid.)

Kijk wat jij nu kunt doen om groei (weer) op de agenda te krijgen.
Ga direct naar de tips
Powered by Typeform
Jouw score: {{var_score}}

Jouw geschatte winstlekkage bedraagt tot 30% van de brutomarge. Welke effecten heeft dit (mogelijk) voor jouw onderneming?

Wanneer je jouw omzet en bruto marge in procenten kunt benoemen, kun je met een simpele berekening ontdekken hoeveel winst er onnodig bij jouw organisatie weglekt. 

Voorbeeld: Je hebt een omzet van € 1.000.000, een bruto marge van 30% en een geschatte winstlekkage van 30%. Je brutomarge bedraagt in dit geval € 300.000. Rekening houdend met je winstlekkage van 30% van de brutomarge gaat er dus ongeveer € 90.000 verloren aan winstlekkage.

Conclusie: je laat winst liggen, maar je bent al op de goede weg. De winstlekkage staat de groei van jouw onderneming in de weg. Jouw voornaamste doelstelling is jouw bedrijf soepel te laten functioneren zodat cashflow en winstgevendheid hersteld worden, voordat je de focus weer op toekomstige planning kunt richten. Zorg eerst dat de basis goed is voordat je aan de groei van de onderneming gaat werken. (Let op, je winstlekkage is slechts een indicatie die in de praktijk kan afwijken van de werkelijkheid.)

Kijk wat jij nu kunt doen om groei (weer) op de agenda te krijgen.
Ga direct naar de tips
Powered by Typeform
Jouw score: {{var_score}}

Jouw geschatte winstlekkage bedraagt tot 20% van de brutomarge. Welke effecten heeft dit (mogelijk) voor jouw onderneming? Wanneer je jouw omzet en bruto marge in procenten kunt benoemen, kun je met een simpele berekening ontdekken hoeveel winst er onnodig bij jouw organisatie weglekt. 

Voorbeeld: Je hebt een omzet van € 1.000.000, een bruto marge van 30% en een geschatte winstlekkage van 20%. Je brutomarge bedraagt in dit geval € 300.000. Rekening houdend met je winstlekkage van 20% van de brutomarge gaat er dus ongeveer € 60.000 verloren aan winstlekkage.

Conclusie: je laat winst liggen, maar je bent al op de goede weg. De winstlekkage staat de groei van jouw onderneming in de weg. Jouw voornaamste doelstelling is jouw bedrijf soepel te laten functioneren zodat cashflow en winstgevendheid hersteld worden, voordat je de focus weer op toekomstige planning kunt richten. Zorg eerst dat de basis goed is voordat je aan de groei van de onderneming gaat werken. (Let op, je winstlekkage is slechts een indicatie die in de praktijk kan afwijken van de werkelijkheid.)

Kijk wat jij nu kunt doen om groei (weer) op de agenda te krijgen.
Ga direct naar de tips
Powered by Typeform
Jouw score: {{var_score}}

Jouw geschatte winstlekkage bedraagt tot 10% van de bruto marge. Welke effecten heeft dit (mogelijk) voor jouw onderneming? Wanneer je jouw omzet en bruto marge in procenten kunt benoemen, kun je met een simpele berekening ontdekken hoeveel winst er onnodig bij jouw organisatie weglekt. 

Voorbeeld: Je hebt een omzet van € 1.000.000, een bruto marge van 30% en een geschatte winstlekkage van 10%. Je brutomarge bedraagt in dit geval € 300.000. Rekening houdend met je winstlekkage van 10% van de brutomarge gaat er dus ongeveer € 30.000 verloren aan winstlekkage.

Conclusie: je bent al op de goede weg. Een aantal bedrijfsonderdelen verdient aandacht voordat je een continue groei van de onderneming kunt waarborgen. (Let op, je winstlekkage is slechts een indicatie die in de praktijk kan afwijken van de werkelijkheid.)

Kijk wat jij nu kunt doen om groei op de agenda te krijgen.
Ga direct naar de tips
Powered by Typeform
Jouw score: {{var_score}}

Jouw geschatte winstlekkage bedraagt minder dan 10% van de bruto marge. Welke effecten heeft dit (mogelijk) voor jouw onderneming?  

Conclusie: je bent al op de goede weg. Een aantal bedrijfsonderdelen verdient aandacht voordat je een continue groei van de onderneming kunt waarborgen. (Let op, je winstlekkage is slechts een indicatie die in de praktijk kan afwijken van de werkelijkheid.)
Ga direct naar de tips
Powered by Typeform
Powered by Typeform